Από πολλούς άντρες η κάλτσα θεωρείται ένα από τα πιο ασήμαντα αξεσουάρ. Δεν δίνετε βαρύτητα στο θέμα με αποτέλεσμα να καταστρέφεται ακόμα και η πιο προσεγμένη εμφάνισή σας. Οι κάλτσες προστατεύουν τα πόδια σας από το κρύο και τις διάφορες δυσάρεστες μυρωδιές. Παράλληλα, προσθέτουν μία ευχάριστη πινελιά στο look σας με συνέπεια πολλές φορές να γίνουν στοιχείο που αποσπά την προσοχή του συνομιλητή σας.

Σήμερα, οι κάλτσες βρίσκονται σε μεγάλη ποικιλία υλικών, σχεδίων και χρωμάτων στο ελληνικό εμπόριο με αποτέλεσμα να καλύπτουν απόλυτα όλες τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού. Κάθε καταναλωτής έχει την ευκολία να επιλέγει ότι κάλτσα θέλει σύμφωνα με την επιθυμία του και την ανατομία των ποδιών του. Αποφύγετε μόνο κάλτσες με χιουμοριστικού χαρακτήρα σχέδια, με αρκουδάκια, ναυτάκια και αεροπλανάκια.

Μαύρες- Άσπρες κάλτσες: Για πολλούς θεωρείται η πιο save επιλογή. Για αυτό κι αν ανοίξεις το συρτάρι με τις κάλτσες τους θα βρεις μόνο τέτοια χρώματα. Οι άσπρες κάλτσες χρησιμοποιούνται μόνο από αθλητές στη προπόνηση τους ή σε κάποιο αγώνα τους. Θα πρότεινα να αποφύγετε αυτό το είδος. Αν όμως σας αρέσει το χρώμα, αγοράστε άσπρη κάλτσα που επάνω να έχει και κάποιο σχέδιο, ώστε να μην υπάρχει μονοτονία. Αντίθετα, το μαύρο είναι το μόνο χρώμα που λόγω της δυναμικότητας του μπορεί να κάνει πολύ ισορροπημένο contrast με τα έντονα χρώματα.

Καρό κάλτσες: Είναι στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια και θα είναι για πολύ καιρό ακόμα. Στη περίπτωση αυτής της κατηγορίας κάλτσας επιλέξτε μονόχρωμο παντελόνι και προσπαθήστε οι τόνοι των χρωμάτων να ταιριάζουν με το παντελόνι και με το παπούτσι. Αποφύγετε τις έντονες και μεγάλες αντιθέσεις, εκτός αν είστε του μοντέρνου look.

Μονόχρωμες κάλτσες σε έντονα χρώματα:
Ταιριάζουν κυρίως είτε με σκούρο χρώμα παντελόνι είτε με ήπιους γήινους τόνους. Ανάλογα με το χρώμα τις κάλτσας που θα επιλέξετε βρείτε αντίστοιχα το κατάλληλο χρώμα σε παντελόνι.

Mix&match κάλτσες: Σε αυτή τη κατηγορία ανήκουν όλες οι κάλτσες είτε με διάφορα εικονίδια είτε απλά με πολλά χρώματα. Αν δεν είστε του μοντέρνου στυλ αποφύγετε αυτού του είδους τις κάλτσες. Είναι δύσκολο να συνδυαστούν σωστά. Έξυπνο tip είναι να τις ταιριάξετε με το ίδιο χρώμα παντελόνι και παπούτσια και να παίξετε με χρώμα με το επάνω μέρος του σώματος.

Κυπαρισσί Ριγέ κάλτσες:
Η απόλυτη κομψότητα για έναν άντρα. Αυτού του είδους το σχέδιο και το χρώμα φέτος είναι πολύ στη μόδα. Ένας σωστός συνδυασμός είναι με ψαροκόκαλο παντελόνι και monk μπορντό παπούτσια. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικά ωραίο και πολύ στη μόδα.

Μάλλινες κάλτσες με χονδρή πλέξη: Ταιριάζουν συνήθως με αθλητικά παπούτσια ή και πιο smart υποδήματα όπως τα κομψά Oxford, αρκεί να είναι σουέντ. Αποφύγετε το λουστρίνι. Συνδυάστε με τζιν, αλλά και με chinos σε παστέλ χρώματα.