Ακόμα κι αν δεν κάνετε κάποιο επάγγελμα που χρειάζεται να φοράτε καθημερινά πουκάμισο, γραβάτα και κουστούμι, θα έρθει κάποια στιγμή που θα κληθείτε να φορέσετε κάτι από αυτά χωρίς να ξέρετε τους σωστούς συνδυασμούς. Βέβαια, για να μην αδικήσω και κάποιους υπάρχουν και άντρες που έχουν βρει τη μαγική συνταγή. Παρακολουθείτε τις νέες τάσεις της μόδας και γνωρίζετε τι σας πηγαίνει.

Αν όμως ανήκετε στη πρώτη κατηγορία και η πωλήτρια του καταστήματος σας πείθει με τις ζουζουνιές και τα νάζια της να αγοράσετε τη λουλουδάτη γραβάτα και εσείς πέφτετε στη παγίδα να εμπιστευτείτε τη γνώμη της, τότε πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε έναν πλήρη οδηγό των πιο safe συνδυασμών γραβάτας με πουκάμισο.

Λευκό πουκάμισο: Στη συγκεκριμένη επιλογή έχετε τη δυνατότητα να παίξετε με πολλούς συνδυασμούς. Ταιριάζει με όλα τα χρώματα ή μπορείτε να παίξετε με όποιο σχέδιο ή όποια υφή γραβάτας θέλετε.

Μπλε πουκάμισο: Σε αυτή τη περίπτωση ένας πολύ ωραίος συνδυασμός είναι να δοκιμάσετε κάποιο πιο σκούρο μοτίβο γραβάτας. Πιθανά χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε είναι πορτοκαλί, μουσταρδί – χρυσό, μπορντό ή σκούρο μπλε. Σε σχέδιο μπορείτε να επιλέξετε πουά ή ριγέ στις παραπάνω αποχρώσεις.

Ριγέ πουκάμισο: Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα σε σχέση με πριν. Επειδή υπάρχει ήδη ένα έντονο μοτίβο, οι ρίγες, προτίμησε κάποια μονόχρωμη γραβάτα και με διακριτικά εώς και καθόλου σχέδια. Αν είσαι τολμηρός στο look σου και θέλεις η γραβάτα να έχει σχέδιο πάνω τότε διάλεξε ριγέ ή πουά, αλλά προσοχή! Το σχέδιο του πουκαμίσου με αυτό της γραβάτας θα πρέπει να έχουν διαφορετικό μέγεθος.

Καρό πουκάμισο: Είναι το αγαπημένο είδος πουκαμίσου μου. Συνδυάζονται κυρίως με μονόχρωμες γραβάτες. Επίσης, ταιριάζουν και με γραβάτες που έχουν μεγαλύτερα σχέδια, ούτως ώστε να μην χάνονται στο μάτι.